Easystairs: Huisman zoekt het hogerop

Hij runde een succesvol verhuurbedrijf, verkocht de zaak en heeft met tijdelijke toegangstrappen nu een nieuw gat in de markt gevonden. In gesprek met Gert Huisman over zijn nieuwe avontuur: EasyStairs. 

“Kijk”, wijst Gert Huisman terwijl hij over een bouwplaats loopt. “Zie je daar die houten ladder staan. Als het zoals vandaag regent worden die sporten hartstikke glad. Vaak gaat het net goed met al die provisorische trappen en laddertjes. Maar als het misgaat, zijn de gevolgen meteen groot.” 

Cijfers van de arbeidsinspectie ondersteunen zijn verhaal. In 2018 vielen ruim 58.000 mensen van hoogte tijdens hun werk. Daarmee is valgevaar met stip arbeidsrisico nummer één. En daarmee vond Huisman een nieuwe missie nadat hij vorig jaar zijn verhuurbedrijf Skippy-Rent van de hand deed.
“Ja, het begon toch al snel te kriebelen. Ik ben niet iemand die graag stilzit. En dit is wat ik
het allerleukste vind; iets nieuws bedenken en daarmee de markt op gaan. Het voelt weer als in die beginjaren toen ik net ondernemer was. Dat gevoel van pionieren en gas geven geeft mij een voldaan gevoel.” 

Voordelen 

Onder de naam EasyStairs levert Huisman tegenwoordig tijdelijke toegangstrappen, contai- nertrappen met bordessen en trappentorens aan onder meer de bouw- en verhuurbedrijven. Die trappen hebben een bijzondere eigenschap: de treden scharnieren op de trapboom. Daardoor is het mogelijk om met één type trap hoogtes van 51 tot 416 centimeter te overbruggen. 

“Je kunt deze trap dus steeds hergebruiken”, legt Huisman uit. “Dat is veel duurzamer dan voor elk project een nieuwetrap maken. Ook scheelt het veel tijd. Nu is een timmerman zo een paar uur bezig met het maken van een bouwtrap, deze trap zet je in vijftien minuten neer. En hij is eenvoudig te vervoeren, dus je neemt ‘m makkelijk mee naar een volgende klus.” 

De tijdelijke trappen van EasyStairs zijn aan beide kanten voorzien van een trapleuning, waardoor je ook veilig met volle handen naar boven kunt lopen. De trap biedt een veilige opgang bij een hellingshoek van 30 tot 55 graden, weet Huisman die het systeem na intensief speurwerk in het buitenland op het spoor kwam. “Ik heb heel veel systemen bekeken, maar toen ik dit modulaire en schar- nierbare systeem tegenkwam was ik verkocht. Zoiets zie je nog nauwelijks in Nederland.” 

Koude acquisitie 

Inmiddels vinden de trappen hun weg door heel Nederland. Eén van de eerste trappen – en dat is een mooi verhaal – is te vinden op circuit Zandvoort, waar dit voorjaar voor het eerst in lange tijd weer een Formule 1-race plaatsvindt. “Ik dacht: daar moeten straks honderden mensen omhoog een duin op en ook rond de pitstraat heb je veel hoogteverschillen. Dan is zo’n trap ideaal. Ik had geen afspraak, maar ben niet vies van wat koude acquisitie. Het bleek een schot in de roos. Op het circuit staan nu twee trappen bij de paddocks, het gebied achter de pitstraat.” 

Verhuurkansen 

Ook op diverse bouwplaatsen wordt de trap inmiddels gebruikt. En vorige week nog plaatste EasyStairs een trappentoren inclusief dakrand- beveiliging voor een installateur van zonnepa- nelen. Ook diverse verhuurbedrijven behoren al tot de klantenkring, waaronder Gromax in Woerden.
Als oude rot in het vak ziet hij nog volop potentie in de verhuurbranche, bijvoorbeeld voor verhuurders die veel leveren aan de bouwsector of evenementenbrachte. “Op evenementen-
of festivalterreinen met taluds biedt zo’n trap bezoekers meer comfort. Want zeg nou zelf: het is niet ideaal als je bij de TT Assen met een traytje bier in je handen omhoog moet tijgeren. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de toegang tot podia. Ik weet uit mijn tijd bij Skippy-Rent nog goed dat het altijd best veel tijd kostte om een trap te bouwen. Onze trap staat niet alleen snel, maar kan ook precies op de juiste podium- hoogte afgesteld worden.” 

Koudwatervrees 

Huisman ziet dat sommige verhuurbedrijven nog koudwatervrees hebben om te investeren in deze nieuwe productgroep. Daarom is het ook mogelijk om de tijdelijke trappen te huren bij EasyStairs. “Zo kunnen verhuurders op een laagdrempelige manier kennismaken met het product. We richten ons zelf niet op verhuur aan eindgebruikers, voor ons heeft de doorontwikkeling van het product en verdere uitbreiding van het assortiment de hoogste prioriteit.” 

Geplaatst in Uncategorized.