Servicemonteur: stevige groei in donkere tijden

Mike Renka startte Servicemonteur Equipment Solutions in 2015, met een focus op service en onderhoud van zware bedrijfsvoertuigen en machines. Maar intussen is Servicemonteur veel meer dan dat, en vertegenwoordigt het bedrijf van Mike een range van bekende merken. Nieuwste loten aan de stam: PB Platforms en Hyva!

 

Servicemonteur Equipment Solutions, in de wandelgangen gewoon Servicemonteur genoemd, werkt met een tienkoppig team vanuit een grote locatie in Oosterhout: “Met een oppervlak van 4.000m2 – inclusief een werkplaats van 1.000m2 – hebben we uitgebreide stallings- en reparatieruimte. We doen alle service en onderhoud van onder meer hoogwerkers, heftrucks en kranen, we voeren keuringen zelf uit – en we hebben eigen cilinderrevisiemogelijkheden in huis, van kleine tot grote cilinders. Een deel van mijn mensen werkt vooral op locatie. Onze vier servicebussen zijn dan ook dagelijks op pad voor onderhoud bij de klanten.

Intussen doet Servicemonteur nog veel meer, zegt Mike: “Wij zijn partner van meerdere merken. Sinds anderhalf jaar bouw ik aan een duurzame relatie met PB Platforms, waarbij we nu zelfs bijdragen aan de doorontwikkeling van het PB-assortiment. Ik zag die mogelijkheid omdat klanten met PB-machines snelle service nodig hadden. Maar dat is vanuit Schwaben, de thuisbasis van PB Platforms, niet altijd goed te regelen. Ook was de taal wel een barrière. Dat is voor mij geen probleem, want ik ben opgegroeid in Duitsland. Ik besloot rechtstreeks contact te zoeken met de fabriek: ik ben naar Duitsland gereden en na enkele gesprekken met eigenaar Dieter Pavlovski hebben we de deal gemaakt. Wij zijn nu voor klanten met PB-machines het eerste aanspreekpunt voor service en onderhoud, wij kunnen meteen helpen en hebben ook enorm veel reserve-onderdelen op voorraad.”

PB Platforms biedt een breed assortiment schaarhoogwerkers, en onderscheidt zich volgens Mike vooral doordat ze opvallend hoog kunnen werken op een letterlijk smalle basis: “Er zitten platforms bij die 1,40m breed zijn en toch 38 meter de hoogte in kunnen. PB-machines zijn breed inzetbaar en lopen voorop in duurzaamheid, met elektrische en groene machines.”

 

Importeurschap

Mike heeft regelmatig contact met Schwaben en reist er ook geregeld heen. “Dat contact is heel intensief: we leren de machines kennen, praten over het verbeteren van de handleiding en het stroomlijnen van de service. We kijken er ook samen naar hoe we de machines verder kunnen doorontwikkelen. Dat is het verschil tussen de mensen in Duitsland en ons: wij kennen de markt en de klanten, en soms willen die iets anders dan waar een ingenieur enthousiast over is. Zo hebben we samen met de ingenieurs de complete softwarebesturing van de machine aangepast, zodat die klantvriendelijker en onderhoudsvriendelijker is – maar ook beter bestand tegen ruw gebruik en omstandigheden. Daardoor werkt de machine veel beter. Wij passen de machine dus zo aan dat de klant er nog meer plezier van heeft. En de klant heeft er ook meer plezier van dat de service sterk is verbeterd, met een korte aanspreek- en reactietijd, en snellere levertijden.”

Intussen is de samenwerking zo ver gevorderd, dat Servicemonteur feitelijk importeur van PB Platforms is geworden. “We zijn er inderdaad mee begonnen om de machines op de Nederlandse markt aan te bieden. Ook dat kunnen wij sneller en beter op onze markt afgestemd dan salesvertegenwoordigers die heel Europa moeten bestrijken. We hebben nu speciaal een account manager aangetrokken die, als de restricties van het coronavirus opgeheven zijn, stad en land zal afrijden om PB Platforms in de Benelux tot een succes te maken. Boels, Mateco en TVH zijn al klanten die van PB Platforms gebruikmaken, van daaruit willen we het klantenportfolio breder uitbouwen.”

Hyva

…en daar houdt het niet mee op. Want Mike vertelt trots dat Servicemonteur ook een ander merk binnen heeft weten te halen: Hyva. “Wij hadden al langer contact met Hyva, ze waren op zoek naar een servicepartner in Nederland en zijn bij ons geweest om te zien wat wij doen. Hyva heeft namelijk weinig ervaring in de Nederlandse hoogwerkerwereld. Ze zagen dat wij daar juist veel in doen en besloten dat we het beste konden samenwerken. Tijdens de laatste Verticaaldagen hebben we de deal met ze gemaakt om het volledige assortiment van Hyva hoogwerkers in Nederland te vertegenwoordigen.”

Helaas gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. 

“Onze account manager wilde net de Nederlandse markt gaan bewerken toen het virus in Nederland uitbrak. We hadden eigenlijk gedacht dat we inmiddels al een aantal machines verkocht zouden hebben, want we hebben al demonstraties gedraaid en hebben daar enthousiaste reacties op gekregen. Maar corona haalde een streep door die rekening. Ik denk wel dat we dat na afloop van de pandemie goed gaan oppakken, dat we klanten aan ons kunnen binden en zeker nog dit jaar minimaal 20-30 machines kunnen afzetten.”

Kracht

Hoeveel last heeft een bedrijf als Servicemonteur van de gevolgen van het coronavirus?

“Alle investeringen zijn stopgezet”, zegt Mike. “Dat betekent dat de verkoop van nieuwe machines niet zo loopt zoals wij het hadden verwacht. Aan de andere kant groeien wij in een economisch zware periode tegen de klippen op! We zijn vrij recent verhuisd naar een groter bedrijfsterrein, waar we ook meer machines en onderdelen, verkoopvoorraad en demo-machines kwijtkunnen. En we hebben al een oogje op een stukje grond dat ons nog meer groeimogelijkheden gaat bieden. Wij hebben daarnaast een vestiging in Polen: SM Service in Opole. Onze kracht is dat wij nog niet enorm groot zijn en dus makkelijk aanspreekbaar zijn, flexibel opereren en snel ter plekke zijn om te helpen. Ook in deze tijden: we hebben een netwerk aan zzp’ers die ervoor zorgen dat de klant snel en te allen tijde geholpen kan worden. Dus loopt het bij ons nog erg goed. En ik verwacht toch dat als de economie weer aantrekt en de investeringspotjes weer opengaan, wij optimaal gaan profiteren van de groei.”

Geplaatst in Uncategorized.