Verticaaldagen: iets minder bezoekers, maar ’n beter resultaat 

Verticaaldagen was een tikkeltje anders dit jaar. Dat kwam vooral doordat de fysieke scheiding tussen deze beurs en de SGA Vakdagen was weggehaald, zodat bezoekers vrijelijk beide beurzen konden bezoeken…

Organisator Easyfairs had voor een licht aangepaste opzet gekozen van de Verticaaldagen-beurs: hoewel de beurs al enkele jaren tegelijkertijd met de SGA Vakdagen op dezelfde locatie wordt georganiseerd (de evenementenhal in Gorinchem), was de fysieke scheidingswand tussen beide beurzen weggenomen. “Daardoor werd de beurs als veel opener ervaren,’ zegt Lambert van Gameren van Easyfairs. “Ook de sfeer vond men beter dan voorheen.”

Easyfairs noteerde dit jaar 6800 bezoekers; dat zijn er 200 minder dan vorig jaar, maar, zegt de organisatie, de kwaliteit van de bezoekers was wel hoger. Het aantal standhouders was gelijk gebleven, maar verschillende onder hen hadden wel gekozen voor meer oppervlak voor hun stand. “De beurs was niet alleen een relatie-event: er werd ook daadwerkelijk verkocht”, zegt Van Gameren. “Niet alleen prospects die in de weken erna werden verzilverd, maar zelfs op de beurs!”

Er is inmiddels een enquête uitgegaan onder bezoekers aan de beurs om te zien hoe de beurs in 2021 verbeterd kan worden. Ook wordt er in januari gebrainstormd met beursdeelnemers. Wij zullen u de uitslagen daarvan tzt melden. 

In de komende editie van Rent.it, die ca 12 december uitkomt, zal een uitgebreid verslag staan van Verticaaldagen.

Geplaatst in Uncategorized.