Commercieel-Anders-afbeelding

Column: wees effectief!

Beste lezer,

ik moet even een inzicht met u delen. En ik hoop dat de bedrijven op wie dit van toepassing is, hier lering uit trekken. Ik wil met u praten over hoe stil de exposanten zich eigenlijk houden – enkele uitzonderingen daargelaten…

Elke twee jaar in februari komen zo’n 75.000 vakbezoekers en ruim 600 exposanten naar Utrecht voor de BouwBeurs. De BouwBeurs is hiermee de grootste en meest complete vakbeurs voor de uitvoerende bouw. Hier tonen fabrikanten en toeleveranciers de oplossingen voor de bouwprojecten van vandaag en de innovaties van morgen.

Zonder overdrijving kun je stellen dat de BouwBeurs essentieel is voor eraan gerelateerde bedrijven. Maar als je kijkt naar de communicatie van de exposanten, dan zou je dat niet denken.

Bijzonder weinig deelnemers aan de vakbeurs besteden aandacht aan het promoten van hun deelname aan de beurs. Dat is op zijn minst gezegd opmerkelijk, aangezien deelname aan de beurs duur is. Het lijkt alsof men ervan uitgaat dat de beurs zelf het werk voor ze doet: ‘Natuurlijk krijgen we contacten met mensen die in ons product geïnteresseerd zijn. Ons product is zo uniek dat de klanten vanzelf komen’. Maar het zou toch fijn het zijn als (potentiële) gericht uw stand bezoeken, nietwaar?

Ik weet uit eigen ervaring hoe het gaat: deelnemen aan de beurs voelt als een must – de kosten zijn wel hoog maar onze collega-concurrenten staan er! En achteraf merk je dat een hoop leads helemaal niet opgevolgd werden, want de dagelijkse activiteiten slokten onze tijd op.

Wat nu?

Ik denk dat leveranciers hun communicatie serieus moeten gaan nemen. En dan niet alleen in print, maar ook digitaal. Zeker social media is voor velen nog een eng ding, waar men niet effectief mee om weet te gaan. Onbekend maakt onbemind. Maar er hoeft maar één klant een order te plaatsen en je hebt je investeringen er al uit. Het probleem is: hoe dan? Wie in deze wereld heeft écht kaas gegeten van communicatie?

Tja, wij natuurlijk. Ik schrijf dit niet om ons bedrijf en onze producten te promoten, maar luistert u alstublieft naar me. Communicatie is essentieel. Zorg dus dat u daar kennis over in huis heeft, of besteed het uit aan een terzake kundige partij. Natuurlijk laat ik u graag zien hoe wij dat voor u kunnen oppakken. Als u daarin geïnteresseerd bent, klik dan even op deze link.

Maar zet het vooral op de agenda. De wereld draait door, en u moet ervoor zorgen niet achter te gaan lopen. Daar ben ik nu wel een beetje bang voor…

succes gewenst,

Berend Kruithof,

sales manager Rentit

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *