Tim Whiteman speaking at the IPAF Summit in Dubai, 2019

IPAF-CEO Tim Whiteman treedt af na 15 jaar

Tim Whiteman legt zijn functie als Managing Director en CEO van de International Powered Access Federation (IPAF) neer na 15 jaar. Voormalige IPAF President Andy Studdert zal optreden als interim-CEO om voor continuïteit te zorgen terwijl Tim Whiteman de teugels overdraagt en er naar een nieuwe CEO wordt gezocht.

Het IPAF-bestuur stelde Tim Whiteman in 2004 aan als MD om de uitdaging van het implementeren van de ‘I’ in IPAF aan te gaan, dat wil zeggen de organisatie werkelijk internationaal maken. Op dat moment had de federatie ongeveer 400 leden, waarvan de meeste in het Verenigd Koninkrijk waren gevestigd, en haalde 95% van zijn omzet uit het Verenigd Koninkrijk.

Tegenwoordig is meer dan 45% van de inkomsten afkomstig van buiten de thuismarkt, ook al zijn de Britse inkomsten en het ledenaantal niet gestopt met groeien sinds 2004. Vandaag de dag hebben we bijna 1.400 leden in bijna 70 landen en is de federatie in goede financiële gezondheid.

Tim Whiteman zegt: “Het was een privilege om met de toegewijde IPAF-leden en teamleden over de hele wereld samen te werken. De passie om te zorgen voor veilig en effectief gebruik van aangedreven hoogwerk toegangstechniek motiveert zoveel mensen en IPAF deelt hun kennis en ervaring om mensen veilig te houden.

“Na 15 jaar kijk ik echter uit naar iets anders en ik bedank het bestuur voor hun ondersteuning daarbij”, voegde hij toe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *