LGMG

LGMG opent Europees kantoor in Rotterdam

De Chinese hoogwerkerfabrikant LGMG opende vorige week zijn eerste Europese faciliteit tijdens een ceremonie in Rotterdam, bijgewoond door dealers en klanten.

Het magazijn en kantoor van 1500 m2 in Spijkenisse, Rotterdam, heeft een voorraad van tussen de 80 en 100 schaarliften en onderdelen en zal LGMG’s dealers en klanten in Europa van dienst zijn.
De faciliteit is onderdeel van het wereldwijde uitbreidingsplan van LGMG. Het doel is om in de eerste helft van volgend jaar een Amerikaanse faciliteit te openen. Daarnaast zal het assortiment worden uitgebreid met scharnierende en telescopische gieken. De eerste nieuwe modellen zullen op de Bauma volgend jaar in Europa worden gelanceerd.
Yu Mengsheng, voorzitter van de LGMG Group, zei tijdens de opening dat Chinese OEM’s steeds meer geaccepteerd worden op de wereldmarkten; “Ik wil dat onze partners vertrouwen hebben in onze werking in Europa. We zijn geen klein bedrijf – met dit jaar meer dan 30 miljard inkomsten – en we willen een van de grootsten in de markt zijn.”
LGMG Group is al wereldwijd actief via haar twee joint-venturebedrijven: SDLG met Volvo CE voor grondverzetmaterieel en een meer recente joint venture met Sandvik voor mijnbouwmachines.
Onder de aanwezigen bij de openingsceremonie waren vertegenwoordigers van de Nederlandse dealer Hocap en de Duitse fabrikant PB Lifttechnik, waarvoor LGMG al produceert.
Ares Song, international sales manager bij LGMG, zei dat het bedrijf van plan was om exclusief via het dealerkanaal te werken in Europa
De Europese operatie zal worden geleid door Kevin Liu, directeur van LGMG Europe.

Op de foto:
Yu Mengsheng, Chairman van LGMG Group (links) met Wilbert Lek, directeur International Trade & Investment bij Rotterdam Partners.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *