bannerfrontpage2-1080x2000

Magenta Communicatie – unieke, geïntegreerde media-aanpak

Rentit wordt sinds vorig jaar uitgegeven door Magenta Communicatie. Deze uitgeverij van vakinformatie heeft de afgelopen jaren een omslag gemaakt naar een innovatieve strategie voor marketing en communicatie. Directeur Joost Heessels vertelt hoe dat werkt.

 

“Magenta Communicatie omvat ‘media-platformen’ binnen de segmenten ICT/Telecom, Office, Care en Rent”, vertelt Heessels. “Binnen zo’n platform verbinden we aanbieders en afnemers met elkaar. Dat doen we via een vakblad, website, social media, nieuwsbrief, events, netwerkgroepen en het toekennen van Awards. Rentit is nieuw in deze groep, maar we werken er nu hard aan om ook dit meidia-platform invulling te geven. De print-uitgave staat al, net als de website en de nieuwsbrieven. De rest volgt op korte termijn.”

Maar hoe werkt de nieuwe mediastrategie precies?

“Wij leveren marketing-communicatie op maat. Dat begint met een  uitgebreid intake-gesprek met de klant, meestal een leverancier in de branche. Op basis daarvan stellen wij een maatwerk communicatiepakket samen én voeren dat ook uit. Zo doen we dat voor Rentit, zo doen we dat voor alle marktsegmenten waarin onze platforms actief zijn. Immers: we kennen die markten, dus je hoeft ons niks meer uit te leggen. Verder weten we natuurlijk hoe we die doelgroep aan moeten spreken, hebben we specialisten in huis voor hoogwaardige content en kennen we het pr-/communicatievak. En omdat we over eigen bladen en digitale media beschikken, kunnen we uw boodschap snel en effectief wegzetten. Maximale effecitiviteit door de integratie van al onze mediamiddelen. Dat is een unieke propositie waarmee u uw bedrijf, uw merken en producten optimaal kunt profileren.”

 

Gecombineerde aanpak

Heessels benadrukt dat Magenta Communicatie beschikt over uitgebreide kennis van print- en online marketing. “Van oudsher doen we al aan marketing in geprinte media. Maar we hebben sinds een jaar een inhouse online marketingbureau staan. Daardoor zijn we in staat om websites te bouwen en haarfijn afgestemde online campagnes neer te zetten. Dankzij analyses kunnen we sites en content zo inrichten, dat de SEO optimaal is. Onze Unified Communications tool laat zien welke bezoekers (oftewel leads) er op uw site zijn geweest, wie uw nieuwbrief heeft aangeklikt, en wat het effect van uw communicatie is geweest. Ik denk dat onze gecombineerde aanpak van kennispartner met eigen media én communicatiespecialist van Magenta Communicatie de ideale partij maken voor uw marketing.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *