riwal

Riwal leent fors om te groeien

Riwal heeft een grote leenovereenkomst gesloten met een consortium van banken, zo meldt het Financieel Dagblad. Het gaat om een nieuwe kredietfaciliteit van €375 mln. Deze vervangt de bestaande faciliteit van €220 mln en heeft een looptijd tot 2023. De Nederlandse verhuurder van hoogwerkers zal het geld onder meer gebruiken voor investeringen in materieel en aankopen van andere verhuurders.

De kredietfaciliteit zal worden gebruikt voor investeringen, algemene bedrijfs- en werkkapitaaldoelen en moet de internationale groeistrategie van Riwal ondersteunen, zegt financieel bestuurder René Timmers.

Het Dordtse bedrijf investeert dit jaar €88 mln in de vernieuwing en uitbreiding van de vloot. Het van origine Dordtse familiebedrijf gaat circa 3000 nieuwe hoogwerkers en verreikers aanschaffen, zo maakte het eerder bekend.

Versnipperde markt
De leenovereenkomst is aangeboden door een syndicaat van vijf Nederlandse en internationale banken, te weten ABN Amro, Commerzbank, Deutsche Bank, ING en Rabobank. Rabobank is de coördinator voor deze transactie.

Riwal, met hoofdkantoor in Dordrecht, verhuurt en verkoopt hoogwerkers, verreikers en generatoren. De onderneming heeft meer dan 2000 werknemers in dienst, realiseerde vorig jaar een omzet van €269 mln en boekte een nettowinst van €18 mln.

De Nederlandse verhuurmarkt is van oudsher versnipperd, maar kent inmiddels een viertal grote spelers. Naast Riwal gaat het dan om Boels Rental van de Limburgse familie Boels, Buko van de Noord-Hollandse ondernemer Dik Burger en Bo-Rent, een initiatief van zakenman Andries Borgeld.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *