SGA-Vakdagen-270x200

Ruim 6.800 bezoekers voor S.G.A. Vakdagen en Verticaaldagen Benelux

GORINCHEM – De afgelopen editie van Schilders, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen die voor het tweede jaar op rij gecombineerd werd met Verticaaldagen Benelux is succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal bezochten meer dan 6.800 vakprofessionals deze combi-beurs. In 2020 vindt S.G.A. Vakdagen als zelfstandige titel plaats, omdat Verticaaldagen Benelux een jaar overslaat doordat de vakbeurs Apec in Maastricht plaatsvindt.

“De uitstraling van de beursvloer was verder verbeterd, met dank aan de prachtige stands van de exposanten. Zo presenteerde Copperant zich in een stand die eruit zag als een verfblik. Ook was er volop entertainment op de vakbeurs, zoals bij Sigma Coatings. Zij hadden op de woensdagavond een happy hour met een dj en Sikkens Center had een spelelement met ‘raad de plaat’. Zij presenteerden zich in een huis met de slogan ‘vakmanschap is mensenwerk’. Al die initiatieven bij elkaar opgeteld hebben ervoor gezorgd dat de beursvloer een belevenis op zich was. Een bezoeker gaf aan dat hij bij binnenkomst direct een enorme glimlach op zijn gezicht kreeg. Dat is fantastisch om te horen”, zegt John Leicht namens organisator Easyfairs.

De reuring op de beursvloer ging verder dan alleen entertainment. Er waren op diverse stands demonstraties te volgen van onder meer Tri-al bv die meerdere keren per dag de vloeibare terrazzo presenteerden. Verder konden bezoekers spuittechnieken uitproberen bij onder andere WSB Finishing Equipment B.V. en werd op diverse stands geschilderd.

Het innovatieplein op de beursvloer werd positief ontvangen door bezoekers. Hier werden in totaal 13 innovaties gepresenteerd op een zuil. Daarnaast hebben nieuwkomers op de beurs zoals Geemmer en Klikcaps laten weten een geslaagd debuut te hebben beleefd. Ze waren net als andere exposanten erg te spreken over de kwaliteit van de bezoeker, waardoor ze goede zaken hebben gedaan en interessante gesprekken hebben gevoerd.

John Leicht: “Bovendien werd de combinatie S.G.A. Vakdagen en Verticaaldagen Benelux wederom positief ervaren door bezoekers. Steeds meer schilders gebruiken namelijk een hoogwerker in plaats van een steiger. De hoogwerkersbranche is een relatief kleine markt. Hierdoor was dit hét netwerkmoment bij uitstek voor hen. Bezoekers en exposanten kwamen veel bekende gezichten tegen. Het was een echt ons-kent-ons feestje.”

In 2020 vindt S.G.A. Vakdagen plaats op 3, 4 en 5 november in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens de afgelopen editie hebben al ruim 70 van de 160 exposanten zich direct ingeschreven voor 2020. Voor meer informatie: www.sga-gorinchem.nl.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *