Siesling

Siesling: 5 Hoogwerkers van Kwak

Siesling ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: om aan de verwachte vraag te voldoen, heeft het bedrijf recent geïnvesteerd in vijf hoogwerkers, die werden afgenomen bij Kwak Hoogwerker Centrum. De levering omvat maar liefst vier Ruthmann autohoogwerkers en een spin/rupshoogwerker.

 

Peter van der Veen, commercieel adviseur hoogwerkers bij Siesling, zocht naar nieuwe opties om het hoogwerkerpark van Siesling uit te breiden. “We hebben al eerder enkele Ruthmann-hoogwerkers afgenomen, maar daarvóór richtten wij ons toch op een andere leverancier. De relatie met Kwak Hoogwerker Centrum is echter al jarenlang goed, dus toen we wilden uitbreiden met machines die een hogere reikwijdte hebben en meer kilo’s aankunnen, was Kwak voor ons toch de partij om mee te praten. Het draait voor ons om de hoge kwaliteit en servicegraad, met machines die ons meer flexibiliteit bieden.”
De huurvloot van Siesling is nu onder meer uitgebreid met twee Ruthmann TBR 250 autohoogwerkers, met een werkhoogte van 24,5m, een zijdelinkse reikwijdte van 16,5 m (100 kg) en een hefcapaciteit van 230 kg. Door het lage gewicht mag de machine met een B/3 rijbewijs de weg op. Dit maakt de machine breed inzetbaar. Typische gebruikers zijn schilders, gebouw- en gevelreinigers, hallenbouwers, boomverzorgers en infratechniekbedrijven. Ook gemeenten en energieverzorgingsbedrijven zijn enthousiast over de
autohoogwerker.
Daarnaast heeft Siesling nieuwe telgen van Ruthmann opgenomen: de T 510HF autohoogwerker, met een werkhoogte van 51 meter, een zijdelingse reikwijdte van 33 meter en een hefcapaciteit van 600 kg. De hoogwerker kan 500 graden draaien en de werkbak(korf) 440 graden, wat hem zeer flexibel maakt bij werkzaamheden op hoogte.

Belofte
Verder is nu bij Siesling de Ruthmann High Flex T 750 HF autohoogwerker te huur: een machine met een werkhoogte van 75 meter werkhoogte, een maximaal werkbereik van 41 meter en een hefvermogen van 600 kg (320 kg op 75 meter). Dit is een autohoogwerker die vaak ingezet wordt bij het onderhoud van windenergie- en hoogspanningsinstallaties.
Tot slot: de Ruthmann Bluelift SA 31 is een spin/rupshoogwerker met een werkhoogte van 31 meter, een reikwijdte 17, 3 meter (bij 120 kg) en een hefcapaciteit van 250 kg. De hoogwerker kan 360 graden continu draaien en heeft in transportstand een breedte van 1,01 meter, waardoor hij makkelijk door een industriële deur aangevoerd kan worden. De afmetingen, in combinatie met het gewicht van 4.700kg, maken dat de SA31 de belofte ‘maximale prestaties – minimale afmetingen’ meer dan waarmaakt.

Meer opdrachten
De hoogwerkers die Siesling nu heeft afgenomen, en de Ruthmann hoogwerkers die Siesling al in de vloot heeft, worden dagelijks ingezet voor de meest uiteenlopende werkzaamheden op hoogte.
De recente uitbreiding is erop gericht om vooral in de telecom, maar ook bij andere opdrachten, meer reikwijdte en meer kilo’s draagkracht
te kunnen aanbieden. “Wij verwachten meer opdrachten waarbij we aan deze vereisten willen voldoen”, zegt van der Veen. “Maar we zijn niet 100% van derden afhankelijk: de nieuwe machines zullen ook door onszelf veel worden ingezet!”

Op de foto bovenaan:
links Luuk Siesling (Siesling), rechts Guido van Gestel (Kwak)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *