Ruthmann

Wereldprimeur voor Nederland: Oplevering eerste RUTHMANN TB300, 30 meter op 3,5t / B-Rijbewijs

Onlangs heeft Ruthmann de eerste hoogwerker uit de nieuwe TB-serie opgeleverd aan Groupe KILOUTOU, een TB270 Pro. Groupe KILOUTOU is een Frans verhuurbedrijf met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Italië.

Ruthmann schrijft in zijn persbericht: Nederland heeft de primeur voor de levering van de allereerste TB300. De TB300 is in het voorjaar van dit jaar gepresenteerd op de BAUMA in München, samen met de overige modellen uit de vernieuwde TB-serie: de TB270 Pro en TB290 Pro. Daarnaast vond onder meer de presentatie plaatst van de telescoop-met-jib-modellen, de TBR230 en TBR260.

Nederland is sinds jaar en dag een markt waar de 3,5t-machines van Ruthmann zeer succesvol zijn. Begonnen in 2002 met de TB220, 22 meter met klapsteunen, daarna een TB220 met horizontaal-verticale steunen. In 2010 was er een doorbraak met de TB270, in 2016 de TB290 en nu het (voorlopig) hoogtepunt de TB300. Ook in zijdelings bereik – misschien nog wel belangrijker dan de werkhoogte – zijn de ontwikkelingen op zijn minst spectaculair te noemen: van 13,1 meter in 2002 naar 18,1 meter in 2019.

Bettink

De allereerste TB300 in Nederland is geleverd aan Bettink Service Team, een service- en dienstverlener in de windsector voor het beheer en onderhoud van windturbines. 

Grondlegger en oprichter Joop Bettink startte zijn bedrijf in 1996. Hij begon met kleinere turbines, met in de loop der tijd ook grotere. Het specialisme en de kennis van Bettink Service Team is ondertussen dusdanig bekend dat men inmiddels wereldwijd om advies en assistentie bij windprojecten wordt gevraagd (voor nadere informatie zie WWW.BETTINK.NL)

Bettink Service Team heeft ervaring opgedaan met Ruthmann hoogwerkers door deze in eerste instantie in te huren. Zoals dat vaak gaat met het inhuren van machines: als de werkzaamheden toenemen en men besluit om zelf tot aanschaf over te gaan, dan maken goede ervaringen de keuze makkelijk.

Wij danken Joop Bettink en zijn team voor de keuze voor de Ruthmann TB300. Dat ook de nieuwe TB-serie een succes is, blijkt uit de in 2020 geplande opleveringen. Volg onze berichtgeving op LinkedIn en via onze website www.kwak.nl, die binnenkort geheel vernieuwd online gaat.

Mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de hoogwerkers van Ruthmann u te bieden hebben, wenst u vrijblijvend informatie of een demonstratie laat ons dat weten. U kunt ons bereiken via telefoon 035 5242244 of email info@kwak.nl. Wij zien uit naar uw reactie en zijn u graag van dienst.

Op de foto 1940:  Joop Bettink (r) en Mats Kraamer van Kwak Hoogwerkers.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *